Filshie-klipsimenetelmä

...maksimionnistuminen, minimiriski

Sterilisaatio on pitkäaikainen ehkäisymenetelmä naisille, jotka ovat varmoja, etteivät enää halua lisää lapsia. Miljoonia naisia on steriloitu, joten sterilisaatio on yksi suosituimmista ehkäisymenetelmistä maailmanlaajuisesti.

Sterilisaation päätyyppejä on kolme:

1. Mekaaninen sterilisaatio

Munanjohtimet tukitaan joko klipseillä, lenkeillä tai tulpilla.

2. Sähköhyydytys

Munanjohtimen kudos poltetaan pihtien välissä.

3. Pomeroy-menetelmä

Kirurgi poistaa noin 2-3cm kummankin munanjohtimen keskiosasta.

Mekaanisesta sterilisaatiosta on tullut suosituin kirurgisen ehkäisyn menetelmä, koska:

  1. Sen epäonnistumisprosentti on pienin.
  2. Munanjohtimien vauriot ovat minimissään, joten onnistuneen purkamisen mahdollisuudet ovat huomattavasti suuremmat (etenkin klipsejä käytettäessä).
  3. On epätodennäköisempää, että mahdolliset myöhemmät raskaudet -yleensä purkamistoimenpiteen jälkeen -ovat kohdun ulkoisia (hedelmöittynyt munasolu kiinnittyy kohdun ulkopuolelle , yleisimmin munanjohtimen sisään).

Filshie-klipsijärjestelmä

Filshie-klipsijärjestelmä tunnustetaan ympäri maailman ensiluok- kaiseksi vaihtoehdoksi naisten sterilisaatioon, Järjestelmä on monissa maissa suosituin valinta koska:

  • Filshie-klipsien epäonnistumisprosentti on vain 0,27%. Niinpä yli 99% sterilisaatioista, joissa käytetään Filshie-klipsejä, onnistuu. Se on huomattavasti enemmän kuin muita sterilisaatiomenetelmiä käytettäessä. (PMA (1996) pg 2004 Pivotal Trials)
  • Klipsit tuhoavat pienemmän osan munanjohtimia kuin mikään muu sterilisaatiomenetelmä. Koska Filshie-klipsien applikointi kohdistuu vain 4 mm:iin munanjohdinta, purkamistoimenpiteessä saadaan palautettua hedelmällisyys noin 90% tapauksista.
  • Filshie-klipsien käyttö ehkäisee täysin sisäelinten, kuten suolen tai kohdun palovammariskit sterilisaatiotoimenpiteen aikana.
  • Filshie-klipsit voidaan asenttaa joko paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.